Křtiny žirafy

Ostatní články

04. 03. 2013


Úterý 5. března 2013

Přijďte spolu s herci seriálu Cesty domů pokřtít 75. mládě žirafy Rothschildovy narozené v Zoo Praha!

Křtu se zúčastní například Tereza Kostková, Kateřina Brožová, Klára Jandová, Igor Bareš a další. Začínáme v úterý 5. března 2013 ve 14 hodin v pavilonu Africký dům.

Malá žirafka má nádhernou kresbu. Foto: Zoo Praha

Malá žirafka je potomkem samce Johana a samice Fary, pro kterou byla vůbec prvním mládětem. Porod žirafky trval téměř čtyři hodiny a neobešel se bez komplikací. Později se však malá žirafa postavila na nohy a o necelý týden později seznámila se zbytkem stáda.

Chovatelé dali malé žirafě příležitost nejprve se proběhnout v menší expoziční stáji a teprve později otevřeli průchod k ostatním. Mládě vtom převzalo iniciativu a okamžitě se šlo seznamovat. V současnosti se malá žirafka nejvíce přátelí s ročním samcem Vinckem.

Žirafy Rothschildovy chováme v zoo od roku 1970, v roce 1974 se zde naroilo první mládě, samička Praga.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru