Křtiny gorilího mláděte

Ostatní články

27. 02. 2013


Neděle 3. března 2013

V neděli 3. března proběhne v Zoo Praha křest gorilího mláděte narozeného 22. prosince 2012. Dlouho očekávané jméno vybrané ze 14 000 návrhů veřejnosti  prozradí současní i bývalí kmotři pražských goril.

Křest gorilího samečka začne v neděli 3. března 2013 ve 13 hodin u Pavilonu goril. Mezi významnými hosty, které přivítá ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, se objeví pražský primátor Bohuslav Svoboda a současní i bývalí kmotři pražských mláďat goril Lucie Bílá a Karel Gott. Křest zpestří také vystoupení afrických bubeníků.

V průběhu křtu vyhlásíme novou soutěž ve sběru vysloužilých mobilních telefonů o hodnotné ceny. Za každý vybraný mobil vyplatí společnost Rema Systém 10 Kč. Výtěžek bude použit na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu.

Program:
13.00 – vystoupení afrických bubeníků
13.10 – projev ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka a vyhlášení soutěže ve sběru mobilů
13.20 – představení hostů a rozhovor ředitele s nimi, oznámení jména gorilího mláděte
13.35 – autogramiáda Lucie Bílé, Karla Gotta a Karla Poborského v Pavilonu goril

Srdečně Vás zveme!

Gorilí samec je čtvrtým mládětem samice Kijivu a samce Richarda, celkově pak šestým v historii chovu goril v Zoo Praha. Narodil se 22. prosince 2012, veřejnosti se poprvé představil na Štědrý den. Jen do konce roku se na novorozeného gorilího samečka přišlo podívat na 10 000 návštěvníků a jeho velkou popularitu potvrdilo také 14 000 návrhů na jméno, které lidé do zoologické zahrady poslali v internetovém hlasování i formou anketních lístků vyplňovaných přímo v Pavilonu goril. Z těchto návrhů vybrali chovatelé předvýběr deseti jmen, vítězný návrh nakonec zvolili kmotři mláděte.

Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru