Den na pólech

Ostatní články

20. 02. 2013


Neděle 24. února 2013

Oslavte Mezinárodní den ledního medvěda v pražské zoo!

V neděli 24. února proběhnou v Zoo Praha oslavy Mezinárodního dne ledních medvědů. Těšit se můžete na zajímavá videa a fotografie ze života našich medvědů. Pomocí her si budete moci vyzkoušet, jak drsný je život na ledových pólech a jak těžké je sehnat dostatek potravy.

Jistě také zjistíte, že tučňáci rozhodně nejsou oblíbenou kořistí medvědů ledních a naopak se seznámíte s těmi, kdo se v jídelníčku těchto šelem objevují nejčastěji.

Mezinárodní den ledních medvědů vyhlásila POLAR BEARS INTERNATIONAL – přední světová organizace zasazující se o záchranu ledních medvědů a Arktidy. Medvěd lední patří k nejohroženějším druhům na Zemi. Na světě dnes žije asi pětadvacet tisíc ledních medvědů. Podle Amerického geologického průzkumu hrozí, že kvůli ubývání ledu mohou do padesáti let vymřít až dvě třetiny světové populace ledních medvědů. Jak můžete pomoci ledním medvědům i Vy? I to se dozvíte v neděli ve Vzdělávacím centru!

Zajímavosti ze života medvědů v Zoo Praha se dozvíte při speciálních komentovaných setkáních v 11.00 a 14.00 hod.

Foto (c) Petr Slavík, Zoo Praha

Foto © Petr Slavík, Zoo Praha

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru