Cestovatelská setkání: Nepálské slavnosti

Ostatní články

01. 02. 2013


Úterý 5. února 2013

9. ročník přednáškového cyklu v Zoo Praha

Vydejte se s námi do světa! Zajímavé exkurze do vzdálených koutů světa začínají každé úterý od ledna do března 2013 od 17.00 ve Vzdělávacím centru pražské zoo. Vstupné na přednášku 50 Kč. 

Foto (c) Michal Thoma5. 2. Nepálské slavnosti - Michal Thoma
Nepál je světovým přeborníkem v počtu lidových svátků a slavností. Zvláště Nevárové z Káthmándského údolí si dokáží své "džatry" náležité užít. K nejbouřlivějším slavnostem patří oslavy Nového roku ve městě Bhaktapur. Během svátky je k vidění přetahovaná o gigantický dřevěný vozík, zvedání čtyřicetimetrové "májky" či propichování jazyka železnou jehlicí.

 

 

 

Cestovatelská setkání, (c) Václavík, Zoo Praha


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru