Zvířata se baví

Ostatní články

22. 01. 2013


Sobota 26. ledna 2013

Lednové soboty jsou v Zoo Praha věnovány zábavě zvířat. Přijďte se už 26. ledna podívat, jak vypadají hračky pro zvířata ze zoo a co všechno může k zábavě posloužit jako tak zvaná enrichmentová pomůcka.

Minulou sobotu strávilo velké množství návštěvníků část dne ve Vzdělávacím centru zoologické zahrady, kde si mohli vyzkoušet vytváření enrichmentových pomůcek. Jedná se o předměty, které slouží k vyplnění volného času chovaných zvířat a udržují je aktivní a v pohodě.

V rukých šikovných návštěvníků vzniklo nepřeberné množství proutěných koulí, hraček ve tvaru ryby vytvořených z plastových hadic nebo tzv. piñat – figurín zvířat vyrobených z kartonu.

Přijďte se v sobotu podívat, jak se budou zvířatům tyto hračky líbit!

  • 10.00 - Překvapení pro žirafy a štětkouny (Africký dům)
  • 11.00 - Tayry se baví (Areál malých amerických šelem)
  • 12.00 - Zábava s Boženkou (výběh prasete přeštického v areálu Dětské zoo)
  • 13.00 - Jak se zabaví kočkovité šelmy? (Pavilon kočkovitých šelem a terárií)

 

Tygr při hře s proutěnou koulí. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Štětkouni mají hračky rádi. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru