Vyrobte hračku zvířatům

Ostatní články

16. 01. 2013


Sobota 19. ledna 2013

Lednové soboty v pražské zoo patří zábavě pro zvířata. Každý, kdo vyrobí hračku lvici Aishe či jiným zvířatům ve speciální dílně ve Vzdělávacím centru, získá vstupenku na příští návštěvu za 1 korunu nebo knihu Zoo Praha dle vlastního výběru.

Dílny, v nichž budou návštěvníci vyrábět speciální hračky pro zvířata z pražské zoo, se otevřou v sobotu 19. ledna. Vzdělávací centrum u hlavního vchodu bude jako dílna fungovat od 10 do 15 hodin. Výrobu hraček zpestří i přednáška trenéra zvířat o tom, co je enrichment i jak správně postupovat při jeho výrobě. Každý, kdo vytvoří hračku pro lvici Aishu, oblíbenou prasnici Boženu nebo ostatní zvířata, získá odměnu. Tou bude vstupenka za 1 korunu na další víkend 26. ledna, kdy zvířata hračky dostanou, nebo kniha z produkce Zoo Praha dle vlastního výběru.

  • Program
    10.00
    – Cvičení s lachtany
    10.30 – Enrichment: jak a proč (Vzdělávací centrum, přednáška)
    13.00 – Lachtani se baví

V dílnách bude připraven materiál na výrobu krmných koulí z proutí i dalších hraček. Návštěvníci však mohou přinášet pevné papírové roury z koberce a kartony pečlivě zbavené železných svorek či lepicí pásky. Zvířata uvítají také dobře vydlabané skořápky kokosových ořechů. Zvířata si hračky, které jim návštěvníci vyrobí, užijí 26. ledna. Jednotlivá zastavení zpestří výklad školeného pracovníka zoo.

Enrichment znamená obohacení života zvířat v lidské péči tak, aby  se zabavila a došlo k jejich přirozené aktivaci. Prvky enrichmentu jsou v moderních zoologických zahradách nedílnou součástí chovu.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru