Loučíme se s Vánoci

Ostatní články

07. 01. 2013


10. ledna - zvířata si pochutnají na vánočních stromcích

Přijďte se podívat, jak si zvířata z pražské zoo poradí s vánočním stromem ze Staroměstského náměstí! Na staroměstském vánočním stromě si sloni nebo zubři pochutnají už potřetí. Zvířata si dají nejen větve největšího vánočního stromu v Česku, ale také vánoční stromky, které si nikdo nevybral, a zůstaly prodejcům ve skladech.

Vánoční stromky od lidí, kvůli možným nebezpečným zbytkům na větvích pražská zoo nepřijímá, ale zato je velmi vděčná za krmivo, které návštěvníci a přátelé zahrady nanosili pro zvířata během svátků.

Lidské Vánoce jsou většinou obdobím hodování, zvířata budou hodovat a bavit se i po nich. Ve čtvrtek 10. ledna jim předložíme větve vánočního stromu ze Staroměstského náměstí, na kterých si pochutnají a ještě se s nimi pobaví. Kromě zpestření jídelníčku totiž poslouží jako hračky!

A mohutné částí kmenu, s kterými si zuby neporadí? V zoo využijeme také ty. Zamíří do štěpkovacích strojů a později poslouží jako podestýlkový materiál.

Komu smrkem zpestříme den?

Program krmení vánočními stromky:

  • 12.00 - Jehličí jako hračka pro papoušky ara (expozice velkých papoušků u hlavního vchodu)
  • 13.00 - Sloni si pochutnají i na dřevě (výběh nového pavilonu slonů)
  • 13.30 - Wapiti mají jehličí rádi (expozice Severský les nedaleko nového slonince)
  • 14.00 - Bizoní hody (výběh bizonů v horní části zoo)
  • 14.15 - Zubři nejsou vybíraví (výběh zubrů v horní části zoo)

Gulab a Shanti si na stromcích pochutnají poprvé v novém domově. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru