Ptáci - poslové jara

Ostatní články

08. 02. 2013


Kvízová zoostezka - 11. – 24. února 2013

Ačkoli probíhají jarní prázdniny v měsíci únoru, ptačí obyvatelé zoo se již na jaro netrpělivě připravují. Seznamte se s některými z nich, otestujte si svoje znalosti o ptácích a můžete i vyhrát!

Stačí si u hlavního vchodu vzít soutěžní tiket a navštívit 10 stanovišť ve spodní části zoo. Správné odpovědi vyplnit do hracího tiketu a ten pak vhodit do schránky u hlavního východu (u Pavilonu plyšáků). 

V pondělí 25. února 2013 vyhlásíme 5 nejlepších řešitelů, kteří získají upomínkové předměty ze Zoo Praha.

Otázky najdete u expozice arů (1), u Velké voliéry dravců (2), u rybníka pod lanovkou (3), u expozice člunozobců (4), na lávce v Ptačích mokřadech (5), v pavilonu Sečuán (6), u expozice pelikánů (7), u voliér dravců (8), u expozice plameňáků ve Vodním světě (9) a v pavilonu tučňáků (10)

 

Kvízová zoostezka, (c) Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru