Masopust v zoo

Ostatní články

06. 02. 2013


Neděle 10. února 2013 - přidejte se k průvodu masek v Zoo Praha!

Masopust, foto (c) Zoo PrahaMasopustní karneval máme spojený s rejem a tancem masek. Tato tradice v posledních letech ožívá na mnoha místech, tradicí se stala i v pražské zoo. Také letos vás zveme k účasti v průvodu masek.

Každé dítě, které dorazí v neděli 10. února do Zoo Praha v masce nebo převleku zvířete, získá vstup za 1 Kč!

Masopustní průvod masek vyrazí od Vzdělávacího centra přesně ve 13 hodin a projde spodní částí zoo. Na své cestě pozdraví mládě pandy červené Akima a další oblíbená zvířata. Průvod bude zakončený velkolepým žonglérským představením.

Kdo přijde do zoo bez masky, zoufat nemusí. Od 10 hodin bude ve Vzdělávacím centru probíhat tvůrčí dílna, kde si návštěvníci mohou masku sami vyrobit. Kromě papírových škrabošek budou k dispozici i face-paintingové barvy. Při tvorbě masek se budou moci návštěvníci inspirovat našimi zvířaty.
 

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru