Křest knihy Sněhulka, 1942

Ostatní články

17. 12. 2012


Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 14.00

Křest knihy Sněhulka, 1942: Světový úspěch pražské zoo

Před 70 lety se v Praze vůbec poprvé na světě podařilo uměle odchovat mládě medvěda ledního. Tehdejší ředitel zoo, MVDr. Jan Vlasák, sepsal o výjimečném úspěchu půvabnou knížku, která vychází poprvé česky. Příběh malé medvědice Sněhulky, řečené také Ilun, je skvělým tipem na vánoční dárek.

Ačkoli se Sněhulka narodila 20. prosince 1942, vyšla knížka plukovníka Vlasáka až mnoho let po válce, a to pouze v Londýně a New Yorku. V zahraničí se také stala velmi oblíbenou. Symbolicky přesně sedm desítek let po narození Sněhulky vychází kniha poprvé v českém jazyce. Kmotrem jí bude světově proslulý český výtvarník a emeritní profesor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Kurt Gebauer. Křest začíná ve 14.00 ve Vzdělávacím centru u hlavního vchodu do zoo.

Knížka bude ke koupi za 200 korun přímo během křtu, později v obchůdcích Zoo Praha a v informačním centru u hlavního vchodu do zoo. Objednat na dobírku můžete "Sněhulku" také na adrese dobirky@zoopraha.cz. Pokud plánujete návštěvu zoo na Štědrý den, budete ji moci pořídit ve speciálním stánku u hlavního vchodu jako dárek na poslední chvíli.

MVDr. Jan Vlasák se Sněhulkou.

 

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru