Amazonie

Ostatní články

13. 12. 2012


Výtvarná soutěž pro školy

Zoo Praha vyhlašuje výtvarnou soutěž pro ZŠ a SŠ s názvem AMAZONIE.

Vítěný návrh, © architektonický ateliér Len+KPozvánka na výstavu
Zoo Praha zveřejnila plány na přestavbu starého Pavilonu velkých savců v nový pavilon nazvaný Amazonie, který osídlí největší skupina zvířat z Jižní Ameriky „pod jednou střechou“ v Evropě. Návštěvníci se mohou těšit na zvířata, jako jsou kapustňáci, jaguáři, harpyje, vřešťani a mnoho dalších. Vítězný návrh architektů z ateliéru Len+K bude od 1. 12. 2012 do 16. 12. 2012 vystaven v konírně Trojského zámku a následně v Galerii Gočárovy domy v Zoo Praha.
Žáci se mohou přijít s návrhem na budoucí podobu a osazenstvo pavilonu Amazonie seznámit a nechat se inspirovat. K čemu? K výtvarnému zpracování toho, na co se v budoucím pavilonu nejvíce těší, jak si ho představují a jaká očekávání a představy v nich vyvolává.

Pravidla soutěže
Do soutěže se mohou zapojit jednotlivci a kolektivy základních a středních škol pod vedením svých pedagogů. Cílem je výtvarně ztvárnit (nakreslit, namalovat, slepit, vymodelovat…) území v povodí největší řeky světa Amazonky (tzv. Amazonii) nebo zvířata, která v něm žijí.
Soutěž je vypsána ve třech samostatných kategoriích:

  • a) mladší žáci 6 – 10 let,
  • b) starší děti 11 – 15 let,
  • c) studenti 16 – 18 let.

 

Výsledná díla vyfotografujte a obrázky zašlete elektronicky nejpozději do 28. 2. 2013 na emailovou adresu amazonie@zoopraha.cz. Součástí zásilky musí být kontakt na autory, třídní kolektiv (adresa školy, kontaktní jméno, telefon).

Z došlých fotografií vybere komise složená ze zástupců zoo a ateliéru Len+K tři nejlepší díla z každé kategorie. Vítězní jednotlivci a kolektivy získají možnost exkluzivní návštěvy Zoo Praha s průvodcem, včetně návštěvy zázemí a setkání s chovateli i jedním z jihoamerických živočichů z pražské zoo. Součástí odměny budou také upomínkové předměty ze Zoo Praha.

Vítězná díla budou po ukončení soutěže vystavena za účasti jejich autorů v Zoo Praha.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru