ADOPTUJEŠ MĚ?

Ostatní články

21. 11. 2012


Orlosup bradatý

Vánoční kampaň r. 2012 jsme pojali v úplně novém grafickém hávu. Namísto bílého pozadí reprezentují kampaň barevné plochy s vánočními a zimními symboly.

Vánoční kapmań - ADOPTUJEŠ ME?Orlosup bradatý je velký dravec z hor Starého světa, nezaměnitelný díky černému vousu a červeným očím. Zvláštní je uzpůsobením k požírání vaziva a kostí. Když jsou kosti příliš velké, pouští je z výšky na skálu, aby se roztříštily na menší části.

Pražský pár žije v zoo od roku 1971 a vzhledem k věku se již nerozmnožuje. Samec však v roli adoptivního rodiče pravidelně vychovává mláďata z jiných zoo. Ta jsou poté vypouštěna do Alp v rámci programu návratu druhu do míst, kde byl kdysi vyhuben.

Cena adoptivního rodičovství: 3000 Kč/rok. Více informací o adopci najdete zde.


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru