Pomozte sčítat slípky

Ostatní články

15. 11. 2012


Neděle 18. listopadu 2012

Slípka s kroužkem, foto (c) Martin SmrčekV zoologické zahradě v Praze žije kromě exotických chovanců i velké množství volně žijících druhů, které zde jednoduše najdou potravu. Kromě běžných druhů jako jsou sýkorky nebo hrdličky, najdete v Zoo Praha také nenápadnou slípku zelenonohou (Gallinula chloropus).

Tento chřástalovitý pták je zde dost početný a už několik let je pravidelně sledován a značen barevnými kroužky. Každý rok pak probíhá sčítání slípek s cílem odečíst co nejvíce kroužků. Tím je možné zjistit mnoho zajímavostí ze života slípek, například kde se vyskytují v průběhu roku, kam se vydávají po skončení hnízdění atd.).

Pokud máte zájem vyzkoušet si práci ornitologa a stát se na den sčítacím komisařem zaregistrujte se urychleně na telefonu 296 112 116 nebo na e-mailové adrese caltova@zoopraha.cz. Letošní podzimní termín byl určen na neděli 18. 11. 2012 od 13 hodin.
 
Na sčítání s sebou určitě nezapomeňte teplé oblečení, dalekohled, fotoaparát, zápisník a tužku.
 
Těšíme se na všechny sčítací komisaře!

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru