Křest prvního mláděte pandy v Praze

Ostatní články

09. 11. 2012


Miroslava Knapková pokřtí pandího samce.

Zlatá medailistka z Londýna, skifařka Miroslava Knapková, pokřtí v neděli 14.00 první mládě pandy červené odchované v Zoo Praha.

Jméno pandy vybírali návštěvníci zoo v internetové anketě deníku Blesk. Autor vítězného návrhu získá roční rodinnou vstupenku do zoo a drobné dárkové předměty.

Návštěvníci, kteří přijdou v přestrojení Pipi Punčochaté, která je stejně zrzavá jako křtěná panda, budou mít vstup do zoo za 1 korunu. K uznání slevy postačí dva kousky s Pipi neodmyslitelně spojené - pruhované punčochy, velká bagančata, obrovité svetry či například proslulé zrzavé copánky trčící do stran.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru