Trojský koník o varanech

Ostatní články

02. 10. 2012


Časopis - mimořádné číslo 2012

TK speciál - varani. Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo PrahaMimořádné číslo Trojského koníka přináší 64 stran informací o varanu komodském a jeho chovu v Praze.

Časopis plný nádherných fotografií a textů kurátora Petra Velenského i dalších autorů je k dostání za 99,- Kč v pražské zoo, nebo si jej můžete objednat na dobírku na florianova@zoopraha.cz.

Časopis by si neměl nechat ujít nikdo, kdo by se rád dověděl zajímavosti o pražském chovu varanů komodských. Vedle portrétů Aranky, Draca, Leonarda a Rakastana si můžete přečíst zápisník chovatele nebo článek o tajích cvičení s varany.

Pamatovali jsme i na děti. Sučástí časopisu jsou veselé nálepky s "dračí" tematikou z pera Štěpána Mareše.

TK speciál - varani. Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha   TK speciál - varani. Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

TK speciál - varani. Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru