Noční prohlídky i v září

Ostatní články

29. 08. 2012


Objevujte tajemství noční zoo

Vydejte se v doprovodu zkušeného průvodce objevovat tajemství nočního života v Zoo Praha. Ve svitu baterky zjistíte, co v noci dělá orangutan Kama, zda se žirafy ukládají se soumrakem k spánku, nebo zda vlci opravdu vyjí na měsíc.

Během prohlídky se díky omezené kapacitě budete moci o zvířatech, která navštívíme, dozvědět skutečně vše. Průvodci rádi odpoví na vaše zvídavé otázky!

Noční procházky vyráží každý zářijový pátek a sobotu od hlavního vchodu do zoo. Míří přes Indonéskou džungli a výběhy antilop do pavilonu Africký dům a zpět kolem hyen, vlků, zeber až ke klokanům a ledním medvědům. Skupiny vedené průvodcem vyráží vždy ve 20.00, 20.30 a 21.00, první termín je určen rodičům s dětmi, kterým průvodce přizpůsobí výklad i tempo. Ostatní prohlídky jsou určeny dospělým návštěvníkům.

Cena noční prohlídky je 250 korun pro dospělého, děti zaplatí 160 korun. Psi se nočních prohlídek nemohou účastnit. V ceně je vstup do zoo, výklad průvodce a parkovné.

Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se na prohlídku předem objednat na čísle 296 112 230 nebo na e-mailové adrese pr@zoopraha.cz.

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru