Jubilejní návštěvník lanovky

Ostatní články

17. 08. 2012


Lanovka v pražské zoo svezla už šest milionů návštěvníků!

Lanovka v pražské zoo, oblíbená atrakce dětí i dospělých, dnes 17. srpna 2012, přivítala svého jubilejního zákazníka. Lístek s pomyslným číslem 6 000 000 si přišla zakoupit rodina Havlova ze středních Čech. Tříletá Agátka, pětiletý Jáchym a jejich maminka převzali od vedení Zoo Praha a provozovatele lanovky, Dopravního podniku hl.m. Prahy, řadu dárků včetně roční rodinné vstupenky do zoo.
 
Myšlenka o výstavbě lanovky v pražské zoo vznikla již v šedesátých letech minulého století. Lanovka je v provozu od roku 1977. Spojuje spodní a horní část areálu zoo a překonává při tom výškový rozdíl 50 metrů. Při plném vytížení dokáže přepravit 720 lidí za hodinu, jedna jízda trvá přesně 136 vteřin.

Jubilejní návštěvníci lanovky. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru