Vyhlášení olympijských soutěží v zoo

Ostatní články

14. 08. 2012


Pondělí 13. 8. 2012

V neděli 12. 8. 2012 byly v Londýně slavnostně zakončeny XXX. Letní olympijské hry. Skončily tedy i soutěže pro návštěvníky Zoo Praha, které s hrami souvisely a zde jsou jejich výsledky.
 
Nejprve jste si mohli spolu s lachtanem Melounem tipnout konečný medailový výsledek české olympijské výpravy. Ta nakonec získala celkem 10 medailí, z toho 4 zlaté, 3 stříbrné a 3 bronzové. Lachtan svým tipem na 9 zlatých síly našich olympioniků přecenil. Mezi téměř 50 tipujícími se však našli tací, kteří se trefili správně. Byli to Martin Šebek z Pardubic a Gabriela Lepková z Nové Paky. Oba se mohou těšit na volnou rodinnou vstupenku do zoo a upomínkové předměty, které jim zašleme poštou.
 
Po celou dobu olympiády si mohli návštěvníci zoo otestovat svoje znalosti sportovních výkonů zvířat ve Zvířecí olympiádě 2012. Se záludnými otázkami kvízu se ze 250 soutěžících bez jediné chyby popralo následujících 6 soutěžících. O jejich umístění tedy rozhodl tip na medaile, který byl ve 3 případech také bezchybný:
 
1. Míša Kuglerová, Praha 6 (tip: 10 medailí - 4 zlaté, 3 stříbrné, 3 bronzové)
1. Eva Debnárová, Praha 6 (tip: 10 medailí - 4 zlaté, 3 stříbrné, 3 bronzové)
1. Andrej Kugler, Kralupy nad Vltavou (tip: 10 medailí - 4 zlaté, 3 stříbrné, 3 bronzové)
2. Petra Harmach, Praha 9 - Vinoř (tip: 10 medailí 10 medailí - 2 zlaté, 2 stříbrné, 6 bronzových)
3. Michaela Kuglerová, Praha 6 (tip: 9 medailí - 2 zlaté, 4 stříbrné, 3 bronzové)
4. Ivan Pergler, Praha 4 - Kamýk (tip: 8 medailí – 3 zlaté, 2 stříbrné, 3 bronzové)
 
Všem vítězům gratulujeme a mohou se také těšit na volnou rodinnou vstupenku do zoo a upomínkové předměty, které jim zašleme poštou.
 
Správná řešení Zvířecí olympiády naleznete níže v příloze.
 

Zvířecí olympiáda 2012 řešení.doc

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru