Před 10 lety přišla velká voda

Ostatní články

08. 08. 2012


Neděle 12. srpna 2012

Rok 2002 si budeme pamatovat jako rok, kdy Českou republiku ochromila povodeň. Velké vodě se nevyhnula ani Zoologická zahrada hl. m. Prahy. V srpnu roku 2002 došlo v Praze snad k největší evakuační akci v dějinách zoologických zahrad. Chovatelé ale i ostatní zaměstnanci zoo a dobrovolníci vytvořili jednotný tým, aby zachránili před blížící se vodou přes 1000 zvířat, přičemž riskovali i vlastní životy.

V neděli 12. 8. si v Zoo Praha připomeneme, co přinesla a odnesla velká voda v roce 2002. Od 14.00 hod. se s Vámi o své vzpomínky podělí jak stálí tak bývalí zaměstnanci. Pozvání do debaty přijal i bývalý ředitel Zoo Praha PhDr. Petr Fejk.

Povodňový expres, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

Povodňový expres, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

Zavzpomínejte s námi ve Vzdělávacím centru a svezte se mezi 10.00 a 16.00 hod. Povodňovým vláčkem, kde vám průvodce přiblíží dopady povodně ve spodní části zoo.

Jedinečná možnost

Každý návštěvník, který donese v neděli 12. 8. do zoo autorskou fotografii ze Zoo Praha z doby povodně nebo následujícího úklidu bude mít vstup do zoo za 1 Kč. Nejoriginálnější fotografie bude odměněna.

 


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru