Den hmyzožravců

Ostatní články

31. 07. 2012


Okuste hmyzí pochoutky

Neděle 5. srpna bude v Zoo Praha věnována entomofágii, neboli konzumaci hmyzu zvířaty či člověkem. Nahlédněte na talíř hrabáčice kvídy nebo ježka Alberta. Na čem si pochutnají nováčci pražské zoo, trnoještěři kozí v šelminci? To vše a mnohem více vám představí Den hmyzožravců.

Hmyz překvapivě obsahuje kvalitní bílkoviny a je snadno chovatelný. Z toho důvodu je pravidelnou součástí receptů ve více než 100 zemích světa. Nenechte si ani vy ujít cvrčky po provensálsku nebo křupání s moučnými červy a další pochoutky! Speciality s přídavkem hmyzu pro vás budeme připravovat u Vzdělávacího centra u hlavního vchodu od 12 do 16 hodin.

V průběhu dne navíc budete moci zhlédnout krmení některých hmyzích labužníků z říše zvířat:

  • 10.00 - krmení hrabáčů, pavilon Africký dům
  • 11.00 - krmení axolotlů, před Vzdělávacím centrem
  • 13.00 - krmení plazů, před Vzdělávacím  centrem
  • 14.30 - krmení mezi plazy, Pavilon kočkovitých šelem a terárium

Hrabáč hmyzí pochoutky zbožňuje. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru