Lachtan Meloun: Devět zlatých z Londýna

Ostatní články

26. 07. 2012


Češi podle Melouna dovezou z Londýna 9 zlatých medailí

Lachtan Meloun „tipuje“ počet zlatých českých olympijských medailí. Foto (c) Tomáš Adamec, Zoo PrahaLachtan Meloun z pražské zoologické zahrady věří, že čeští olympionici dovezou z Londýna devět zlatých medailí. Kuželku s číslem 9 dnes Meloun „vylosoval“ z bazénu za dohledu slavných osobností české olympijské historie – desetibojaře Roberta Změlíka, diskaře Imricha Bugára, gymnastky Bohumily Řešátkové Řimnáčové a kanoisty Jiřího Čtvrtečky.

Lachtan Meloun, syn slavného Gastona, měl na výběr celkem devět kuželek označených čísly 1 až 9, které mu chovatelky rozházely po bazénu. Chvíli se rozmýšlel, a poté před zraky desítek přihlížejících návštěvníků pražské zoo přinesl na břeh kuželku s nejvyšším možným „tipem“, tedy s devítkou.

Melounův odhad počtu zlatých medailí je tak výrazně optimističtější než odhady přítomných olympioniků: Imrich Bugár, Bohumila Řešátková Řimnáčová a Jiří Čtvrtečka se shodli, že by Češi mohli z Londýna přivézt celkem 3 zlaté medaile, Robert Změlík věří ve čtyři. Do tipovací soutěže o ceny se dnes mohli zapojit i návštěvníci zoo, kteří se pokoušeli správně určit počet nejen zlatých, ale i stříbrných a bronzových medailí. Již následující týdny ukážou, kdo se svým odhadem nejvíce přiblížil realitě.

Čtveřice olympioniků dnes v pražské zoo také pokřtila 14 plazích mláďat jmény českých sportovců, kteří patří mezi největší české olympijské naděje. Čtyři želvy texaské tak nově nesou jména David I., David II., Kateřina a Lenka podle pětibojaře Davida Svobody, střelce Davida Kosteleckého a střelkyň Kateřiny Emmons a Lenky Maruškové. Čtyři hroznýšci pestří se jmenují Petra, Tomáš, Jaroslav a Lukáš podle tenistů Petry Kvitové a Tomáše Berdycha, Jaroslava Kulhavého, který závodí na horských kolech, a judisty Lukáše Krpálka.

Tři trnorepové zdobení dostali jména Barbora, Vítězslav a Zuzana podle oštěpařky Barbory Špotákové, oštěpaře Vítězslava Veselého a překážkářky Zuzany Hejnové. A konečně tři želvy egyptské ode dneška ponesou jména Ondřej, Miroslav a Jana podle skifařů Ondřeje Synka a Miroslavy Knapkové a plavkyně Jany Pechanové. 

Melounovo tipování přilákalo davy návštěvníků! Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Melounovo tipování přilákalo davy návštěvníků! Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

 

26. července 2012


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru