Len slaví kulatiny

Ostatní články

13. 06. 2012


Sobota 16. června 2012

Hřebec Len, foto © Jaroslav Šimek, Zoo PrahaHřebec koně Převalského Len slaví v sobotu 16. června 2012 první kulatiny. Popřát našemu vůdčímu hřebci přijde herec Martin Dejdar, který je svou láskou ke koním i mnohými pracovními zkušenostmi s nimi dobře znám.

Přijďte Lenovi pogratulovat i vy, oslava začíná v 11 hodin u výběhu koní Převalského. Dozvíte se při ní, jaké vzácné předky má Len v rodokmenu, i jak se chová ke své dceři Primule.

Zoo Praha vede od roku 1959 celosvětovou plemennou knihu koně Převalského, jediného žijícího druhu divokého koně, a významně se podílí na jeho záchraně a návratu do volné přírody.

Po celý víkend od 10 do 16 hodin můžete navíc v Gočárových domech vyzkoušet výtvarné techniky slonice Shanti. Malujte jako Shanti i vy!


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru