(Pod)vodní narozeniny

Ostatní články

06. 06. 2012


Sobota 9. června 2012

Meloun, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo PrahaV sobotu 9. 6. oslavíme narozeniny našich největších vodních savců. Lachtanu Melounovi k jeho 10. narozeninám v 10.30 popřeje naše medailová naděje na olympiádu v Londýně, dálková plavkyně Jana Pechanová.

Váleček, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo PrahaV 13.00 oslaví s hrochem Válečkem jeho první narozeniny pan Karel Vančura, ředitel společnosti IPODEC, který se přesně před rokem stal jeho kmotrem.

Přijďte vodní narozeniny oslavit i vy! Každého, kdo bude vystrojen nejméně 2 částmi základní potápěčské výstroje (plavky, potápěčské brýle, šnorchl či ploutve) čeká až do 10.30 vstupné za pouhou 1 korunu!

Všichni ve výstroji se sejdeme přesně v 10.30 v amfiteátru pavilonu lachtanů, abychom se pokusili vytvořit největší setkání milovníků vody v historii pražské zoo a společně zhlédli cvičení lachtanů a oslavu narozenin. Každý účastník hromadného focení u pavilonu lachtanů v plaveckém a potápěčském úboru získá malý dárek, kdo se prokáže hned čtyřmi částmi potápěčské výbavy dostane odměnu mnohem větší!


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru