Reportáž ze Dne čuníků

Ostatní články

21. 05. 2012


Také Božena II. je z Přeštic!

V průběhu vydařeného dne čuníků se uskutečnily hned dvoje zajímavé křtiny. Během prvních, symbolicky pokřtily tři loutky pohádkových prasátek, oblíbenou prasnici v Dětské zoo. Od soboty se samice přeštického prasete jmenuje Božena II.

Později přišla řada na zvířata, která se prasatům podobají, ale díky mnohým rozdílům je vědci řadí do jiné skupiny - pekari páskované. Pětici selátek pokřtil herec Martin Sitta, proslulý rolemi drsňáků. Volba to nebyla náhodná, vždyť pekari, jakkoli vypadají neškodně, dokážou v přírodě zahnat na ústup i jaguára! Martin Sitta vybral selatům s "límečkem" jména Athos, Porthos, Aramis a d´Artagnan, jediná slečna se honosí jménem Constance.

Závěr dne patřil miláčkovi návštěvníků, štětkounovi africkému Morrisovi a jeho bratrovi Mickeymu. Ti předvedli, jak cvičí, a odborník na trénink zvířat vysvětlil, proč vůbec k výcviku dochází. 

Božena II. je miláčkem návštěvníků! Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Reportáž ze Dne čuníků


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru