Pavilon šelem v novém!

Ostatní články

26. 04. 2012


1. května se šelminec a terárium otevřou po rekonstrukci veřejnosti

Lev indický Parys. Foto: Petr RošickýV pražské zoologické zahradě se po několikaměsíční rekonstrukci znovu otevírá Pavilon kočkovitých šelem a terárium!

Vedle nově pojatého interiéru nabídne pavilon návštěvníkům větší prostor k odpočinku, nové expozice, propracovaný informační systém a také řadu interaktivních prvků, které využívají moderních technologií a dětem i dospělým přibližují zábavnou formou svět kočkovitých šelem a plazů.

Oblíbený šelminec nám pomohou už v 11 hodin otevřít držitelé Českého lva Taťjana Medvecká a Hynek Čermák. Proslýchá se, že pozvání přijal také známý Kocour v botách!

Den zpestří také malování na obličej, během kterého budeme od 10 do 15 hodin kouzlit na tvářích malých návštěvníků tváře kočičích obyvatel pavilonu. Ve 14:00 proběhne první letošní komentované krmení šelem, které předznamená návrat tohoto oblíbeného setkání do programu komentovaných setkání se zvířaty.

Komentovaná setkání budou vzhledem ke státnímu svátku probíhat po celou otevírací dobu tak jako o víkendu.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru