Mezinárodní den tapírů v Zoo Praha

Ostatní články

26. 04. 2012


Sobota 28. dubna 2012

Tapír čabrakový, foto (c) Petr Rošický, Zoo PrahaV sobotu 28. dubna 2012 se Zoo Praha připojí k oslavám Mezinárodního dne tapírů. Tento den vyhlašují světové zoologické zahrady pravidelně na konci dubna na podporu těchto jedinečných avšak ohrožených lichokopytníků. 

Loňský Černobílý den zaznamenal ohromný ohlas a návštěvníkům oblečeným do černé a bílé se podařilo vytvořit největší živou mozaiku tapíra na světě. Letos chceme na úspěšné setkání navázat. Vyzýváme tedy malé i velké milovníky tapírů, aby se do oslav World Tapir Day zapojili.

Úkol bude jednoduchý – vyfotografovat se 28. dubna 2012 v Zoo Praha u makety tapírů čabrakových v životní velikosti, která bude postavena v blízkosti jejich výběhu ve Vodním světě. Fotografie zaslat na adresu caltova@zoopraha.cz, případně umístit přímo na facebookový profil Zoo Praha. Každý, kdo fotografii zašle, se stane součástí největší galerie přátel tapírů na facebookové stránce World Tapir Day.

Dokažte s námi, že nejvíce "tapířích fanoušků" žije právě v Česku!

Pro zpestření Mezinárodního dne tapírů jsme pro tapíry jihoamerické i čabrakové přichystali speciální komentované krmení.

  • 13.00 - Tapíři čabrakoví ve Vodním světě
  • 14.00 - Tapíři jihoameričtí u Pavilonu velkých savců

Vyfoťte se s pražskými tapíry! Foto: František Tymr, Zoo Praha

Vyfoťte se s pražskými tapíry! Foto: František Tymr, Zoo Praha

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru