Sloni se v neděli rozloučí s Pavilonem velkých savců!

Ostatní články

19. 04. 2012


Neděle 22. dubna 2012

Sloni ve starém pavilonu, foto (c) Archiv Zoo PrahaV neděli 22. 4. od 14.30 hodin proběhne poslední komentované cvičení se slony indickými ve stávajícím pavilonu. Přijďte se podívat a popřát slonům hodně štěstí před stěhováním do jejich nového domova v horní části zoo.

Od 14.00 hodin proběhne před vstupem do Pavilonu velkých savců vernisáž výstavy obrazů akad. sochaře Jiřího Černocha. Hostem bude cestovatel a dobrodruh Dan Přibáň, který trabantem projel celou Afriku, část Asie a chystá se přejet Ameriku. 

Na svatého Jiří vylézají hadi a štíři

Nedělní návštěvu zoo můžete také využít k tomu, abyste se seznámili s plazy a obojživelníky pražské zoo. Nepropásněte příležitost prohlédnout si vybrané druhy obojživelníků a plazů jak z české přírody, tak chovaných v zoo. A v neposlední řadě budete moci sami zjistit, zda v Zoo Praha již „hadi a štíři“ skutečně vylezli.

Slonice Shanti při cvičení, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

Slonice Shanti při cvičení, foto (c) Tomáš Adamec, Zoo Praha

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru