Zahajujeme sezonu 2012!

Ostatní články

25. 03. 2012


Den plný novinek 31. března 2012

Zoo Praha zahajuje již 81. sezonu své historie, která přinese mnoho novinek a zásadních stavebních událostí. Během zahajovací slavnosti vám představíme většinu z nich.

Velkou novinkou bude nové logo. Tuto novou tvář Zoo Praha odhalíme již v 11 hodin za účasti vzácných hostů - primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody, kardinála Dominika Duky, herečky Taťány Vilhelmové a skupiny Sto zvířat! Oblíbená kapela jistě přidá něco ze svého repertoáru, a tak se odhalení loga koná netradičně na točně autobusů ještě před vstupem do zoologické zahrady, která se promění v malý amfiteátr.

Uvnitř areálu vám pak nové logo zoo představíme prostřednictvím několika zastavení plných zajímavých informací z historie i budoucnosti zahrady nebo zábavných her.

Další novinkou sezony 2012 bude Geostezka, která návštěvníkům přiblíží různé geologické zajímavosti a zkameněliny z historie Země. Geostezku si poprvé budete moci projít ve 13 hodin ve společnosti hostů Zuzany Norrisové a Ondřeje Brzobohatého. Zahájení proběhne u rozcestí mezi výběhem kozorožců a expozicí Ptačí mokřady. A pokud projdete po Geostezce až ke Gočárovým domům, můžete být ve 14 hodin přítomni otevření další novinky, prodejny firmy Koh-i-noor v Galerii Gočár.

Poslední významná událost proběhne v 15 hodin. U Pavilonu kočkovitých šelem položíme základní kámen a zahájíme tak stavbu Pavilonu velemloků! Pokud vás zajímá, jak bude pavilon vypadat nebo třeba ani netušíte, jak vypadá samotný velemlok, neměli byste si pokládání kamene nechat ujít.

Sto zvířat zahraje při zahájení sezony. Foto: Sto zvířat


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru