Křtiny 72. žirafy narozené v Zoo Praha

Ostatní články

07. 03. 2012


Sobota 10. března 2012

Zirafí mládě narozené 11. 2. 2012, foto (c) Martin SmrčekVíte, jaké jméno zvolili diváci TV Nova pro žirafího samečka, který se narodil 11. února tohoto roku? Odpověď zjistíte na křtinách v sobotu v pavilonu Africký dům od 11 hodin. Kmotrem žirafího samečka je TV Nova, jejímž zástupcem v zoo se stane populární moderátorka této televize Lucie Borhyová a Kristina Kloubková..

Málokteré mládě získá takovou popularitu již během svého porodu jako sobotní oslavanec. Jeho přenos na serveru tn.cz sledovalo více než 11 000 diváků! Eliška, matka mláděte, se v Zoo Praha narodila před 17 lety. Letošní mládě je již jejím 6. potomkem a porod před kamerami absolvovala již třikrát. Otcem mláděte je samec Johan, který do Prahy přišel v roce 2004 z francouzské Thoiry.

 

Mládě narozené 11. 2. 2012, foto (c) Jiří Trojánek

Eliška se svým mládětem narozeným 11. února 2012, foto (c) Martin Smrček

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru