Cestovatelská setkání - Indonésie

Ostatní články

26. 02. 2012


Úterý 28. února 2012

Zoo Praha ve spolupráci s CK Livingstone připravila již 8. ročník Cestovatelských setkání v Zoo Praha. Vypravte se s námi každý týden na jinou destinaci! Poznejte úžasné krajiny zemí od Afriky, přes Asii až po Jižní Ameriku.

Přednáška začíná od 18 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha. Pokladna se otevírá 15 minut před začátkem přednášky. Vstupné je 20 Kč.

 

Foto (c) Wolfovi28. 2. Indonésie, země dětí a slunce – Karel a Jana Wolfovi (cestovatelé)
Cestovatel a fotograf Karel Wolf a zakladatelka občanského sdružení Kintari foundation o.s., Jana Wolfová, vás seznámí s kulturou, tradicemi a přírodou jedinečných indonéských ostrovů, kde s přestávkami strávili již několik let. Podělí se s vámi o své osobní zkušenosti z pobytu v této zemi rýže, slunce a úsměvů přátelských obyvatel. Seznámí vás s rituálními pohřby Toradžů na Sulawesi, s divokou přírodou na Sumatře, bažinami na Siberutu, kde domorodce místo šatů zdobí jen tetování. Proniknete s nimi do tajů hinduistických ceremonií na Bali doprovázených transovými tanci a navštívíte i ostrovy jako je Sumba nebo Lombok, kde jakoby se čas zastavil na liduprázdných bílých písečných plážích a v hliněných chatrčích Sasaků. Na ostrov Lombok také Kintari foundation o.s. směřuje své rozvojové projekty na podporu vzdělání chudých dětí a vy se dozvíte, jaké to je stavět školu právě zde v zapomenutém koutě země.

 

Přehled všech přednášek najdete zde.

 


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru