Ptačí den v zoo – pozvánka nejen na křtiny tučňáka

Ostatní články

21. 02. 2012


Sobota 25. února 2012

Dva měsíce staré mládě tučňáka Humboldtova (foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha)V sobotu proběhnou křtiny malého tučňáka Humboldtova, který se vylíhl 14. prosince loňského roku. Mládě zatím neopouští hnízdo, kde se o něj pečlivě starají rodiče. Křtiny tak budou jeho velká premiéra před návštěvníky zoo. Nechte se překvapit, zda si pro tuto slavnostní chvíli oblékne, stejně jako jeho rodiče, frak, nebo zda zůstane v ležérním domácím oblečení tučňáčích mláďat. Křtiny začínají v 11 hodin u expozice tučňáků. Kmotrem tučňáka se stane host nad míru povolaný, guru společenské etikety, pan Ladislav Špaček.

Vltava v Praze je významným zimovištěm vodních ptáků, kteří k nám přiletují z dalekého severu od Grónska přes Island, Skandinávii po sever Ruska. Pozorovat lze skutečné rarity, ptáky, kteří se zde objeví ojediněle, například morčáky, turpany, kaholky či kajky. Že vám ta jména nic neříkají? Nevadí! Vypravte se s námi na vycházku k Vltavě a seznámíte se s nimi na vlastní oči. Sraz pro ornitologické nadšence je v 8.30 u hlavního vchodu do zoo. Průvodcem bude zkušený ornitolog Martin Smrček. Procházka není zpoplatněna. Dalekohledy a teplé oblečení s sebou!

Jaro se pomalu blíží, a pokud uvažujete o tom, že byste si na zahradu pořídili ptačí budku, můžete se přijít do zoo poradit s odborníky z Českého svazu ochránců přírody. Ti vám vysvětlí, která budka je pro který ptačí druh nejlepší nebo jak a kam jí pověsit, abyste zvýšili pravděpodobnost, že přilákáte na vaši zahradu právě ty ptačí obyvatele, které byste rádi pozorovali. Prohlédnout si budete moci i různé druhy krmítek a připraveny budou i nejrůznější informační materiály. „Ptačí poradna“ bude fungovat od 10 do 15 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha.

Ptačí den v zoo – pozvánka nejen na křtiny tučňáka


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru