Masopust v zoo

Ostatní články

15. 02. 2012


Sobota 18. února 2012

Připojte se k masopustnímu karnevalu v zoo!

Masopustní rej v Zoo Praha se tento rok ponese ve stylu slavného benátského karnevalu. Jedna ze zdejších typických masek je inspirována vzhledem ibise skalního, proto průvod masek navštíví i voliéru Africké skály.Právě zde žije početné hejno kriticky ohrožených ibisů skalních. Jeden z nich, Hans, se stal tváří kampaně Seznamte se! a je tak pomyslným patronem letošního masopustu.

Masopustní veselí začíná ve 14 hodin v restauraci Oceán poblíž hlavního vchodu, odkud následně vyrazí průvod masek. Po návratu do restaurace bude rej pokračovat hudebně divadelním vystoupením divadla Mazec.

Pokud dorazíte do zoo bez masky, můžete se již od 12 hodin proměnit v libovolné zvíře pomocí facepaintingu v restauraci Oceán.

Navíc, jako masopustní dárek, bude mít každé dítě, které dorazí v masce zvířete či v masce inspirované benátským karnevalem, má vstup do zoo za 1 korunu.

Loňský masopust měl velký úspěch. Letošní se ponese v duchu benátského karnevalu. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Maska připomínající ibise skalního je ikonou benátského karnevalu. Foto: Archiv Zoo Praha

 


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru