ZOOSTEZKA

Ostatní články

05. 02. 2012


6. – 19. února 2012

Zoostezka 2012, ot. č. 2, (c) Zoo PrahaSoutěžní kvízová stezka po zoo nejen pro ty, co mají jarní prázdniny zaměřené na Rodiče a mláďata. I přes zimu se v zoo rodí spoustu mláďat, seznamte se s některými z nich a můžete i vyhrát!

Stačí navštívit 10 stanovišť v areálu zoo. Otázky najdete u hrocha obojživelného v pavilonu Velkých savců, u varana komodského a želv pardálích v Pavilonu velkých želv, paovcí hřivnatých, v Dětské zoo u alpak, ve Vodním světě u gueréz pláštíkových, tapíra čabrakového, plameňáka chilského, tučňáka Humboldtova a lachtana jihoafrického.

Odpovědi na 10 otázek a 11. tipovací otázku vyplňte do tiketů, které najdete u vchodů do zoo a vhoďte do schránky u hlavního východu ze zoo do neděle 19. února 2012.

V pondělí 20. února vyhlásíme 5 nejúspěšnějších řešitelů, kteří získají dárky Zoo Praha.

 

„Ochutnávku“ otázek letošní zoostezky najdete níže.

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru