Soutěž ve sběru starých mobilů

Ostatní články

22. 04. 2013


Známe vítěze soutěže na pomoc gorilám ve volné přírodě!

Výherkyně soutěže Nikola Slavíková a Kamila Meruňková na narozeninách Kiburiho.  Foto (c) Tomáš AdamecNa křtinách gorilího samečka Nuru jsme vyhlásili soutěž ve sběru starých mobilů. Minulou sobotu, při oslavě 3. narozenin jeho bratra Kiburiho, jsme vyhlásili její vítěze.

Do soutěže se přihlásilo 26 soutěžících s celkovým počtem 939 vysloužilých mobilů. Na prvním místě s 212 mobily se umístila paní Kamila Meruňková, na 2. místě se 113 mobily paní Denisa Kolbábková a na 3. místě se 108 mobily paní Nikola Slavíková. Všem výherkyním gratulujeme!

Soutěžní mobily tak rozšířily celkový počet mobilů odevzdaných do Zoo Praha od začátku roku 2013, kterých je zatím 1702. Cílem sběru mobilů je jejich recyklace a opětovné využití prvků v nich obsažených, které by bylo jinak nutné vytěžit v přírodě, v oblastech, kde se vyskytují gorily. Zoo Praha spolupracuje se společností Rema Systém, která za každý vybraný mobil přispěje 10 Kč na pořízení vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu.

22. dubna 2013


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru