Sloni si pochutnají na stromu ze Staromáku!

Ostatní články

04. 01. 2012


Čtvrtek 5. ledna 2012

Zubři, losi, sloni a papoušci ara dostanou od chovatelů výjimečnou lahůdku - vánoční stromky.

Slon dokáže sníst stromek úplně beze zbytků, sežvýkat kmen pro něj není problém (foto:Tomáš Adamec, Zoo Praha)Stejně jako minulý rok bude největší strom ze všech českých náměstí rozřezán a převezen do pražské zoologické zahrady, jejíž obyvatelé si na něm už tento čtvrtek pochutnají. Zvířata si dají nejen větve dvacetimetrového smrku ze Staroměstského náměstí, ale také vánoční stromky, které si nikdo nevybral, a zůstaly prodejcům ve skladech.

Symbol Vánoc zpracují zubři, losi, arové a samozřejmě také sloni, pro které jsou jehličnany vítaným zpestřením jejich jídelníčku. Darované stromky poslouží v zahradě nejen jako krmení, ale i jako podestýlka.

Vánoční stromky od lidí, kvůli možným nebezpečným zbytkům na větvích pražská zoo nepřijímá, ale zato je velmi vděčná za krmivo, které návštěvníci a přátelé zahrady nanosili pro zvířata během svátků.

Návštěvníci během vánočního týdne našim zvířatům přinesli 1750 kilogramů potravin, z toho jen na Štědrý den 1200 kilogramů. Z více než dvou třetin šlo o ovoce a zeleninu. Za takto projevený zájem o naše zvířata jsme velice vděčni,“ prohlásil o štědré vánoční nadílce ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Potravinové dary jsou zkrmovány průběžně, ale na komentovaná krmení vánočními stromky se mohou návštěvníci přijít podívat 5. ledna dopoledne. 
 
Krmení stromky proběhne v časech:
  • 9.30 zubři
  • 10.00 losi
  • 10.30 sloni
  • 11.00 arové

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru