Den mořských savců

Ostatní články

03. 01. 2012


Neděle 8. ledna 2012

Cvičení lachtanů, foto (c) Archiv Zoo PrahaMáte rádi lachtany a další mořské savce? Přijďte do pražské zoo v neděli 8. ledna.

V 10 hodin se u expozice lachtanů můžete zúčastnit jejich tréninku a dozvědět se, jakým způsobem trénink těchto obratných plavců probíhá a z jakého důvodu s nimi v zoo cvičíme. Ve 13.30 vám pak lachtaní rodina předvede nacvičené představení.

V průběhu celého dne si budete moci v malých hrátkách vyzkoušet, jestli dokážete to, co naši lachtani. Dokázali byste např. lachtana nakrmit?

U Vzdělávacího centra si prohlédnete fotografie kytovců autora Romana Vodičky a různé zajímavé přírodniny s tématikou mořských savců. Od 14 hodin si zde také budete moci poslechnout zasvěcené vyprávění Romana Vodičky o delfínech a velrybách.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru