Předvánoční víkend v Zoo Praha

Ostatní články

13. 12. 2011


Pro ornitology i hravé návštěvníky

Ornitologická vycházka za zimními obyvateli Vltavy

17. 12. 2011 v 8.30

Ornitologická procházka r. 2009, foto (c) Archiv Zoo PrahaPokud patříte mezi ornitologické nadšence, nebo vás „pouze“ zajímá, jaké nezvyklé ptačí obyvatele můžete pozorovat v průběhu zimy na Vltavě kousek od zoologické zahrady, zúčastněte se ornitologické vycházky. Pokud budete mít štěstí, uvidíte vzácné severské druhy kachen, jako je hohol či morčák. Těšit se můžete také na slípky zelenonohé, různé druhy racků, volavky popelavé, kormorány velké, poláky velké a chocholačky nebo potápky malé.

Ornitologická vycházka vyráží v 8.30 od hlavního vchodu do zoo. S sebou si nezapomeňte vzít teplé oblečení, boty do terénu a dalekohled! Ornitologická vycházka je pro vás připravena zdarma! Průvodcem vám bude zkušený ornitolog Martin Smrček.

 

Pohodové vánoce – hrajeme si s Legem

17. 12. a 18. 12. 2011

Přijďte si užít klidný víkend bez nákupů, shonu a uklízení. Zájemci z řad dětí si budou moci vyrobit drobné dárky nebo přáníčka.

Nejen děti se pak mohou kreativně vyřádit se stavebnicemi Lego a Duplo. Je jen na vás, jestli postavíte dům, nebo třeba celou zoologickou zahradu. Inspirovat se můžete velkým modelem Santy Clause postaveným jen z kostiček Lega. Pro ty, kteří jsou hraví, ale nechtějí nic stavět, budou připravené Lego stolní hry. Chybět nebude ani soutěž o Lego stavebnice!

 

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru