Vánoční kamion Coca-Cola dorazí do Zoo Praha

Ostatní články

09. 12. 2011


Pondělí 12. prosince 2011

Vánoční kamion podpoří veřejnou sbírku Zoo Praha na záchranu ohrožených druhů. Vánoční kamion společnosti Coca-Cola opět po roce vyráží na cestu po České republice, letos projede celkem 22 měst. V Praze se zastaví na pouhý jeden den, a to v pondělí 12. prosince před branami pražské zoo. Návštěva Santy Clause je více než symbolická – populární adventní postavička totiž letos slaví 80. narozeniny, stejně tak jako v září oslavila Zoo Praha.

Cílem projektu je nejen potěšit děti i dospělé, ale mj. také podpořit projekty Zoo Praha na záchranu ohrožených druhů - v rámci programu si budou moci zájemci zakoupit nejrůznější vánoční dárky, jejichž výtěžek bude věnován na sbírkové konto Pomáháme jim přežít.

Zájemci si budou moci zakoupit nejrůznější dárky s logem Pomáháme jim přežít, jejichž výtěžek půjde na sbírkové konto Zoo Praha (foto: Tomáš Adamec)Před jižním vchodem do pražské zoo vyroste Santovo městečko. Stany budou svým tvarem připomínat ledová iglú a osvětlení polární záři severního pólu. Program začne v 15 hodin, Santův 16metrový kamion dorazí v 16.30. Poté si Santa v tradičním křesle vyslechne všechna dětská vánoční přání.

Pro všechny, kteří si chtějí vychutnat radostnou atmosféru blížících se Vánoc, připraví Santovi pomocníci hned několik překvapení a soutěží. Zajímavou novinkou bude například Santova kniha vánočních přání nebo speciální tanec pro děti. Samozřejmě nebude chybět ani možnost vyfotografovat se se Santou a posilnit se či zahřát drobným občerstvením.

Závěr celé akce je počítán na 18. hodinu, kdy se návštěvníci se Santou rozloučí a vyprovodí ho na cestu do dalšího města, aby mohl rozdávat radost i jiným.
 

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru