Adventní víkend v Zoo Praha

Ostatní články

29. 11. 2011


3. a 4. prosince 2011 - vernisáž výstavy, křest CD i rozsvěcení vánočního stromku. Přijďte si prohlédnout adventně vyzdobenou zoologickou zahradu!

Zahájení adventu r. 2010, foto (c) Archiv Zoo Praha

Sobota 3. prosince

V sobotu 3. prosince proběhne tradiční předvánoční setkání sponzorů Zoo Praha, předvánoční dárek od nás dostanou ale i všichni ostatní návštěvníci.

U příležitosti setkání sponzorů udělíme již potřetí ceny pro sponzory roku 2011, ceny Richard. Cenu udělujeme ve třech kategoriích - Divoký Richard jako ocenění nápaditosti a vtipu sponzorského počinu, Malý Richard určený pro děti a školy a Velký Richard pro firemní sféru.

Tento den budete mít možnost navštívit s průvodcem stavbu nového pavilonu slonů. Prohlédnete si, jak budou vypadat stáje, které zabydlí sloni, a dostanete se do míst, kam budou mít přístup pouze chovatelé a jejich chobotnatí svěřenci. Prohlídky v novém pavilonu slonů budou probíhat od 10 do 15.30 hodin.

Ve 13.00 hodin proběhne ve Vzdělávacím centru Zoo Praha vernisáž výstavy Petra Jana Juračky - Zpátky v divočině. Výstava velkoformátových fotografií koní Převalského, které vznikly po jejich čtyřměsíčním pobytu v Mongolsku. Výstavu si budete moci prohlédnout až do konce roku. 

CD Pučálkovic Amina

Neděle 4. prosince

V neděli 4. prosince v zoo pokřtíme CD Pučálkovic Amina autora Jindřicha Plachty. Příběhu „přerostlého psa“ propůjčili hlasy Jaroslava Kretschmerová a Jiří Lábus, a to v režii Jana Jiráněho. Všichni tři se zúčastní křtin i autogramiády CD, které proběhnou od 15.00 hodin ve Vzdělávacím centru.

Poté se můžete spolu s protagonisty Pučálkovic Aminy přemístit k vánočnímu stromu Zoo Praha, který stojí poblíž pavilonu Sečuán a který slavnostně rozsvítíme. Přijďte se podívat, jak zdobíme stromeček v zoologické zahradě. Podaří se vám určit všechna zvířata, která budou ozdobou našeho vánočního stromku? Vánoční stromek se rozzáří v 16.00 hodin.

Abychom umožnili co nejvíce návštěvníkům obdivovat náš strom, bude vstupné do zoo v neděli 4. prosince od 15.00 hodin pro všechny za pouhou 1 Kč!

Pokladny budou otevřeny do 17.00 hod.

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru