Trojí narozeniny u ledních medvědů

Ostatní články

16. 11. 2011


Sobota 19. listopadu 2011

V sobotu 19. listopadu můžete popřát k narozeninám ledním medvědům! Pražská zoo chová tři a jejich výběh patří k nejoblíbenějším zastavením každého návštěvníka. Společné narozeniny oslaví pětadvacetiletá samice Bora, její osmiletá dcera Alberta (Framina) a nejmladšímu samci Tomíkovi budou čtyři roky. Medvědy a také děti čeká den plný hrátek!

Možná vás překvapí, jaké hračky medvědy potěší - na jejich nadílku se přijďte podívat ve 13 hodin. Děti si budou moci vyzkoušet, zda jsou obratní lovci, zblízka prohlédnout medvědí chlupy a jejich zvláštní strukturu a zjistit, jak velký (nebo spíše malý) je novorozený medvěd. Za pomoci termokamery návštěvníci uvidí, jak medvěd hospodaří s teplem a zda to dokáží jako on.

Dárkem nejen pro medvědy, ale i pro všechny návštěvníky bude nový přírůstek v Zoo Praha - ledový lední medvěd, kterého kousek od hlavního vchodu, na ploše před Vzdělávacím centrem, „vytesají“ mistři práce s motorovou pilou. Jak vzniká takový medvěd z ledových kvádrů, můžete sledovat v průběhu celé soboty.

Foto: Petr Slavík  Oslava u ledních medvědů. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Oslavu si 19. listopadu užijí lední medvědi v Zoo Praha. Foto: Petr Slavík a Tomáš Adamec, Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru