Dražba obrazů Nightwork jde do finále

Ostatní články

09. 09. 2011


Ukončena bude v neděli 11. září 2011

Aukce obrazů, které vytvořili členové kapely Nightwork v rámci dvoudenního pobytu ve speciální expozici v Zoo Praha, vstupuje do finále. Již jen dva dny mohou zájemci svádět boj o 7 unikátních děl. Dražba na www.aukro.cz vyvrcholí v neděli 11. září ve 22 hodin.

Nejvíce hodnocené je zatím Společné dílo kapely, v závěsu za ním následuje obraz Vojty Dyka. Největší počet dražitelů se však shlukl kolem obrazu Jakuba Prachaře. Situace se do neděle ještě může rapidně změnit. Zapojte se i vy! Výtěžek dražby věnuje kapela na konto Pomáháme jim přežít, ze kterého Zoo Praha financuje projekty na ochranu přírody.

Obrazy jsou nyní k vidění v prostoru Galerie Gočár v pražské zoo. Předání vydražených děl novým majitelům proběhne ve čtvrtek 15. září 2011 v 16.00 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha za účasti všech členů kapely Nightwork.

Ze sbírkového konta Pomáháme jim přežít (43-6804660247/0100) financovala pražská zoo např. materiální vybavení strážců pralesa v Kamerunu, kteří chrání gorily a další zvířata před pytláky, ale i vydání a distribuci vzdělávacích a osvětových materiálů o gorilách v zemích střední Afriky. Prostředky z tohoto konta byly také použity na uhrazení části nákladů na transport koní Převalského do země jejich původního výskytu, do mongolské rezervace Khomiin Tal.

Společné dílo všech členů kapely

Obraz Jakuba Antla

Obraz Vojty Dyka

Obraz Jana Maxiána

Obraz Jakuba Prachaře

Obraz Ondřeje Sluky

Obraz Františka Soukupa

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru