Křtíme mládě hrocha!

Ostatní články

18. 08. 2011


Neděle 21. srpna 2011 - křtiny hrošího mláděte, den s antilopou Derbyho i historická vycházka

Nejmladší přírůstek hroší rodiny, narozený 8. června, bude pokřtěn. Jedno ze jmen, které navrhovali čtenáři serveru Blesk.cz a facebookového profilu Zoo Praha, mu přiřkne v neděli 21. srpna ve 14 hodin u venkovní expozice hrochů obojživelných kmotr Marek Eben. Na Facebooku Zoo Praha hlasovalo zatím 7.000 uživatelů a vedou u nich jména Oliver, Kubík a Váleček.

Neděle nebude patřit pouze hrochům, ale také antilopám. V rámci projektu Pomáháme jim přežít představí Zoo Praha ve spolupráci se sdružením Derbianus program na záchranu největší antilopy světa, antilopy Derbyho. Ve Vzdělávacím centru proběhne v 16 hodin za účasti kurátora savců Zoo Praha Pavla Brandla přednáška o aktivitách v Senegalu, spojená s vernisáží výstavy z cyklu Pomáháme jim přežít s názvem Největší antilopa.

Milovníci architektury se mohou pro změnu zúčastnit speciální tematické procházky po architektonických zajímavostech Zoo Praha v doprovodu architekta Zdeňka Lukeše. Sraz je v 16 hodin u hlavního vchodu do zoo. Po zaplacení vstupného není procházka dále zpoplatněna.

Jaké jméno přiřkne malému hrochovi Marek Eben? Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru