Hrabáčice Pieta oslaví 20. narozeniny

Ostatní články

14. 08. 2011


Sobota 20. srpna 2011 - Sejdeme se u prostřeného stolu

Samice hrabáče kapského Pieta slaví 20. narozeniny! Přijďte jí popřát spolu s textařkou Gábinou Osvaldovou ve 14 hodin do pavilonu Africký dům.  Nejen oslavenkyně si pochutná, také vy budete mít jedinečnou příležitost ochutnat to samé, co jí ona.
Ve Vzdělávacím centru můžete ochutnávat nejen speciální hmyzí laskominy připravené z cvrčků a larev potemníka, jako jsou cvrčci v karamelu, ale i další neobvyklá krmiva pro zvířata. Tipnete si, například, kdo dostává rybí tuk?

Pokud nechcete hmyz ochutnávat sami, podívejte se, jak chutná našim zvířatům:

  • 10. 00 hrabáči kapští – Africký dům
  • 13.00 ibisové skalní a kladivouši – voliéra ibisů skalních pod lanovkou
  • 14.30 plazi – Pavilon kočkovitých šelem
  • 15.00 psi ušatí – venkovní expozice psů ušatých, pavilon Afrika zblízka


Další zvířecí hmyzí labužníci jako gekončík noční nebo axolotl tygrovaný  se představí ve Vzdělávacím centru ve 12.00 a 16.00.

     Hrabáč kapský. Foto: Archiv Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru