Nightwork přispěli na záchranu ohrožených druhů

Ostatní články

26. 07. 2011


Více než 130 tisíc korun putuje na sbírkové konto Pomáháme jim přežít.

Dva dny strávila kapela Nightwork ve speciálním výběhu Homo sapiens nightworki pod dohledem kamer. Do pražské zoo během neděle a pondělí zavítalo 16 400 zájemců. Živé vysílání na hudebním serveru Koule.cz sledovalo přes 30 tisíc lidí.

Během pobytu ve výběhu Zoo Praha plnili hudebníci nejrůznější úkoly, kterými se baví zvířecí obyvatelé zoo, a předvedli mnoho ze svého hudebního i hereckého umění. Seznámili se také s hroznýšem Čendou, stali se předmětem komentovaného krmení a prošli nezbytnou veterinární prohlídkou.

Pánové si život v zoo přes všechny nástrahy pochvalovali. "Chovají se tu k nám krásně," nechal se slyšet Honza Maxián. Jeho slova potvrdily i dva nádherné dorty, které Nightwork od Zoo Praha během svého pobytu dostali. Jeden - ovocný - si Homo sapiens nightworki zasloužili za vzorné plnění úkolů z prvního dne a rozdali ho přítomným návštěvníkům. Druhý dost vytvořený z masa, sýru a dalších slaných pochutin dostali hudebíci na závěr druhého dne k narozeninám Vojty Dyka a svátku dvou Jakubů, Antla a Prachaře. Ten s nadšením snědli sami.

Zoologické dny kapely vyvrcholily pondělním tichým koncertem, na kterém skupina v premiéře zahrála novou „zvířecí“ písničku Zoomba.

Výtěžek z prodeje triček, samolepek, ale zejména speciálních adopčních certifikátů Homo sapiens nightworki skončil na sbírkovém kontu zoologické zahrady Pomáháme jim přežít. Šestice muzikantů tak pomohla k 131 tisícům korun určeným na financování ochranářských projektů v Africe a Asii. Částka ale zdaleka ještě není konečná, neboť si i nadále můžete psát o suvenýry Homo sapiens nightworki (objednávky přijímáme na mailu lukac@zoopraha.cz). Navíc chystáme dobročinnou aukci obrazů, které kapela ve výběhu stvořila. Těšte se!

Nightwork v Zoo Praha, foto: Jana Ptačinská Jirátová, Tomáš Adamec

 26. července 2011


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru