Narozeniny lva Paryse

Ostatní články

26. 07. 2011


Sobota 30. července 2011

Lev indický jménem Parys slaví 9. narozeniny. Přijďte mu popřát spolu s patrony chovu lvů v Zoo Praha, hokejisty HC Slavia Praha! Kdo přijde v tričku, s šálou, čepicí a dalšími doplňky klubových barvách, má vstup za korunu!

Součástí oslavy je narozeninový oběd, který servírujeme Parysovi ve 14 hodin do venkovní expozici! Přijďte se přesvědčit, zda si na něm pochutná více Parys nebo jeho družka Aisha.

Parys s Aishou. Foto: Petr Rošický

U expozice lvů si můžete prohlédnout různé šelmí přírodniny, zkusit si, jestli dokážete spolupracovat podobně jako lví smečka a proměnit se v šelmu s pomocí face-paintingu.

Ve 14.30 mohou fanoušci HC Slavia Praha využít příležitost a získat podpis hokejistů klubu – Tomáše Kůrky, Miroslava Kopřivy, Pavla Kolaříka a Jakuba Krejčíka. Autogramiáda proběhne na terase Vzdělávacího centra.

Další dárek pro fanoušky HC Slavia Praha nadělí zoo v podobě vstupu za 1 Kč všem těm, kteří přijdou v klubovém oblečení.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru