Nightwork získali 51 000 na ochranu ohrožených druhů

Ostatní články

16. 09. 2011


Obrazy, které členové kapely Nightwork namalovali během svého pobytu v Zoo Praha, mají nové majitele.

Dražba obrazů kapely Nightwork na serveru aukro.cz se setkala s nebývalým úspěchem. Všech sedm děl, jedno od každého člena kapely a jedno vzniklé spoluprací všech hudebníků, našlo nové majitele. Dražitelé zejména poslední den dražby přihazovali jako o závod a nastřádali částku neuvěřitelných 51 000 Kč, které Zoo Praha poukáže na konta Pomáháme jim přežít. Na tato konta směřují prostředky určené k pomoci ochraně ohrožených druhů ve volné přírodě.

Tři dražená díla překonala neuvěřitelných 10 000 Kč. Obraz Ego in Spiralis Vojty Dyka vydražil pan Jan Klemák za 12 300 Kč. Tato částka se stala také vrcholem dražby, jemuž se přiblížilo dílo inspirované koncem světa autora Jakuba Prachaře. To si dražitel Petr Holub cenil na 10 750 Kč. Hranici deseti tisíc korun překonalo také společné dílo všech hudebníků. Paní Andrea Ostrolucká jej vydražila za 10 099 Kč. Obraz Jana Maxiána vydražil pan David Kleňha za 2 247 Kč, obraz Jakuba Antla putuje za konečných 3 350 Kč k paní Ivaně Hlaváčkové, 6 100 Kč investoval do díla Ondřeje Sluky pan Karel Douba a cena barevného slona Františka Soukupa se díky panu Jiřímu Dohnalovi vyšplhala na 6 600 Kč.

Obrazy hudebníci namalovali během svého dvoudenního pobytu ve výběhu Zoo Praha a okamžitě je zoo věnovali, aby je vydražila ve prospěch ochrany ohrožených druhů.

Ze sbírkového konta Pomáháme jim přežít (43-6804660247/0100) financovala pražská zoo např. materiální vybavení strážců pralesa v Kamerunu, kteří chrání gorily a další zvířata před pytláky, ale i vydání a distribuci vzdělávacích a osvětových materiálů o gorilách v zemích střední Afriky. Prostředky z tohoto konta byly také použity na uhrazení části nákladů na transport koní Převalského do země jejich původního výskytu, do mongolské rezervace Khomiin Tal.

Nightwork s dražiteli obrazů. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

 

16. září 2011


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru