Zoo Praha představí Homo sapiens nightworki

Ostatní články

20. 07. 2011


Neděle 24. a pondělí 25. července 2011

Skupina Nightwork stráví dny v krátkodobé expozici v Zoo Praha a podpoří záchranu ohrožených druhů.

Na neděli 24. a pondělí 25. července otevře Zoo Praha unikátní krátkodobou expozici, v níž představí druh Homo sapiens, resp. jeho specifický poddruh Homo sapiens nightworki. Reprezentovat jej bude všech šest jeho zástupců - členů skupiny Nightwork. 

V programu nebudou chybět komentovaná krmení či večerní vycházky. Návštěvníci však budou moci pozorovat i další denní aktivity druhu Homo sapiens z "dílny Nightwork" a chování v nejrůznějších situacích. Výběh bude osazen kamerami, které budou po celou dobu přenášet dění ve výběhu na serveru www.koule.cz.
 

PROGRAM (u expozice Homo sapiens nightworki):

  • Komentované krmení – v neděli i v pondělí ve 12.00 hodin. Přijďte se podívat, co chutná lidem moudrým!
  • Bavíme Nightwork aneb Enrichment pro Homo sapiens nightworki – v neděli i v pondělí v 10.30, 13.30, 15.00 hodin. Čím se zabaví zpěvák Vojta Dyk, kytarista Jakub Prachař, klávesisté František Soukup a Jan Maxián, bubeník Ondřej Sluka a basista Jakub Antl?
  • Večerní procházky za nočním životem Homo sapiens nightworki – pouze v neděli od 20.00, 20.30, 21.00, 21.30 a 22.00 hodin. Prohlídka potrvá 80 minut, povede spodní částí zoologické zahrady a bude zakončena u krátkodobé expozice Homo sapiens nightworki. Cena vstupenky na večerní vycházku činí 400,- Kč pro dospělého a 200,- Kč pro děti. Vzhledem k omezené kapacitě návštěvníků je nutné se předem objednat na tel. 296 112 230.
  • Bonus na závěr - v pondělí 25. července v 17 hodin vyvrcholí celá akce speciálním, velmi tichým koncertem Nightwork.

 

Výběh umístěný mezi Pavilonem kočkovitých šelem a Pavilonem velkých želv bude doplněn vzdělávacími tabulkami, ze kterých se návštěvníci dozvědí zajímavosti ze života Homo sapiens nightworki. Cílem projektu je nejen ukázat netradičně pojatý výběh v Zoo Praha, ale zejména získat prostředky na ochranu ohrožených druhů živočichů. Výtěžek z prodeje triček, samolepek, ale zejména speciálních adopčních certifikátů Homo sapiens nightworki bude poukázán na sbírkové konto Zoo Praha Pomáháme jim přežít.

Ze sbírkového konta Pomáháme jim přežít (43-6804660247/0100) financovala pražská zoo např. materiální vybavení strážců pralesa v Kamerunu, kteří chrání gorily a další zvířata před pytláky, ale i vydání a distribuci vzdělávacích a osvětových materiálů o gorilách v zemích střední Afriky. Prostředky z tohoto konta byly také použity na uhrazení části nákladů na transport koní Převalského do země jejich původního výskytu, do Mongolska.

Zoo Praha představí Homo sapiens nightworki


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru