Do zoo nejen za zvířaty

Ostatní články

15. 07. 2011


Tematické prohlídky pro labužníky i běžné návštěvníky

U příležitosti 80. výročí zoologické zahrady představujeme našim návštěvníkům i jiné než zoologické poklady, které ocení labužníci i běžní návštěvníci. Již tuto neděli můžete obdivovat botanickou část zoologické zahrady, v srpnu oceníme architektonické kvality našich pavilonů a v září se představí sochařské objekty, kterých je v areálu zoo umístěno překvapivé množství.

17.7.  Jarmila Skružná (botanička) – Co roste v Zoo Praha – V zoo nežijí jen zvířata, roste tu i mnoho zajímavých a leckdy unikátních rostlin. 

21. 8. Zdeněk Lukeš (architekt) – Architektonické poklady Zoo Praha - Procházka po architektonicky zajímavých stavbách v areálu zoo. Mnohé stavby v zoo mají slavné autory a jejich architektura byla ve své době výjimečná. Objevte jejich krásu! 

18.9. Markéta Vinglerová (historička umění) – Sochařské objekty v zoo – Objevte sochařské poklady, které ukrývá Zoo Praha! Seznamte se s vybranými sochami v areálu zoo, jejich autory, okolnostmi vzniku děl a s kulturním kontextem doby, ve kterém vznikaly. 

Tematické prohlídky začínají vždy v 16.00. Kromě vstupného do zoo nejsou prohlídky zpoplatněny. Sraz u hlavního vchodu do zoo.

 

16. července 2011


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru