Nightwork se zapojí do záchrany ohrožených druhů

Ostatní články

14. 07. 2011


Poznejte novou expozici Homo sapiens nightworki a její obyvatele!

Na neděli 24. a pondělí 25. července 2011 otevře Zoo Praha unikátní krátkodobou expozici, v níž představí druh Homo sapiens, resp. jeho specifický poddruh Homo sapiens nightworki. Reprezentovat jej bude všech šest jeho zástupců - členů skupiny Nightwork.

V programu nebudou chybět komentovaná krmení či večerní vycházky, při kterých bude možné sledovat také soumračnou aktivitu zpěváka Vojty Dyka, kytaristy Jakuba Prachaře, klávesistů Františka Soukupa a Jana Maxiána, bubeníka Ondřeje Sluky a basisty Jakuba Antla. V pondělí 25. července v 17 hodin pak celá akce vyvrcholí speciálním, velmi tichým koncertem Nightwork.

Výběh bude osazen kamerami, které budou po celou dobu snímat detaily ze života všech jedinců a přenášet je živě na hudebním serveru Koule.cz.

Cílem projektu je nejen na dva dny zabavit šest příslušníků Homo sapiens nightworki a návštěvníkům Zoo Praha ukázat netradičně pojatý výběh, ale zejména získat prostředky na ochranu ohrožených druhů živočichů. Výtěžek z prodeje triček, samolepek, ale zejména speciálních adopčních certifikátů Homo sapiens nightworki bude totiž poukázán na sbírkové konto Zoo Praha Pomáháme jim přežít

Ze sbírkového konta Pomáháme jim přežít (43-6804660247/0100) financovala pražská zoo např. materiální vybavení strážců pralesa v Kamerunu, kteří chrání gorily a další zvířata před pytláky, ale i vydání a distribuci vzdělávacích a osvětových materiálů o gorilách v zemích střední Afriky. Prostředky z tohoto konta byly také použity na uhrazení části nákladů na transport koní Převalského do země jejich původního výskytu, do Mongolska.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru