Chráníme ohrožené druhy

Ostatní články

12. 07. 2011


Záchranné programy se představují 16. července 2011

Přijďte se seznámit s programy in situ na záchranu ohrožených zvířat, na které přispíváte korunou ze vstupného i vy!
Co jsou programy in situ? Jsou to záchranné programy, které pomáhají chránit ohrožené druhy přímo v místě jejich přirozeného výskytu. Pražská zoo tak podporuje projekty, které se uskutečňují až v Mongolsku, na Filipínách, v Senegalu, v Indii, v Kamerunu, Demokratické republice Kongo a na ostrově Flores!

Tuto sobotu se můžete seznámit s 6 druhy zvířat a s projekty na jejich záchranu.

Mezi 10. a 16. hodinou si u expozice koně Převalského prohlédnete výstavu s názvem Pomáháme jim přežít: Poslední divoký kůň, ukážeme vám, jak vypadá plemenná kniha koní Převalského a pomůžete nám namalovat stádo koní před jejich expozicí. Vyzkoušíte si, jak loví gaviál nebo co vidí sovy. Na stezce do Virungy si ověříte, jestli byste v pralese dokázali vystopovat gorily. Podíváte se, jak chutná mláďatům varanů komodských. Představí se také největší antilopa na světě - antilopa Derbyho, zájemci se v ni budou moci proměnit pomocí facepaintingu nebo se vyfotit s maketou antilopy v životní velikosti.

S jednotlivými druhy zvířat se můžete seznámit i při komentovaných setkáních:

  • 11.00 u varanů komodských v Pavilonu velkých želv
  • 12.00 u koní Převalského
  • 13.00 u goril nížinných
  • 14.00 u gaviálů indických 

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru